Innovative acoustics solutions for every workspace
Bel voor gratis advies: +31 (0)85 0601 505
  • Wat is PET Felt?

    PET Felt is eigenlijk gewoon een soort vilt gemaakt van 100% polyester, waarbij "PET" staat voor Polyethyleentereftalaat en "felt" verwijst naar de productiemethode. Het wordt gemaakt door een techniek genaamd naaldvilten, waarbij synthetische vezels zoals PET met naalden worden doorboord en aan elkaar worden vastgehaakt om het materiaal te vormen.

Is PET Felt duurzaam?

PET, ofwel Polyethyleentereftalaat, is een recyclebaar materiaal dat veel wordt gebruikt in producten zoals PET-flessen. Deze flessen worden ingezameld en gerecycled. Ze worden gesorteerd en vervolgens verwerkt tot kleine stukjes, die PET flakes worden genoemd.

De transparante PET flakes worden hergebruikt om nieuwe PET-flessen te maken, waardoor er minder nieuw materiaal nodig is. De overige PET flakes worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het maken van textielvezels. Na het wassen en sorteren van de PET flakes worden ze tot granulaat verwerkt. Dit granulaat dient als grondstof voor de productie van vezels.
Ons PET Felt bestaat voor ongeveer 70% uit gerecyclede PET-flakes die afkomstig zijn van consumenten en/of bedrijven. Dit maakt PET Felt een duurzame keuze, omdat het bijdraagt aan het verminderen van de hoeveelheid nieuw plastic dat wordt geproduceerd.

Kortom, PET Felt is een milieuvriendelijke optie die inspeelt op de groeiende vraag naar duurzame producten door gerecycled PET-materiaal te gebruiken en zo de impact op het milieu te verminderen.

Akoestiek

Iedereen is vast weleens in een ruimte geweest met een slechte akoestiek. Waar de ruimte heel hol klinkt, de geluiden erg hard zijn of zich te veel en snel verspreiden. Dit zijn allemaal tekenen van een slechte akoestiek. De gevolgen hiervan zijn behoorlijk vervelend en omvatten vermoeidheid, moeite met verstaan, concentratieproblemen, stress en zelf een hoger percentage ziekteverzuim binnen de organisatie.
Het geluid beweegt zich als golven door de ruimte, en harde oppervlakken zoals glas en beton laten deze geluidsgolven terugkaatsen. Aan de andere kant absorberen zachte materialen het geluid. PET Felt is zo'n zacht en open materiaal, met een textuur die uitstekende akoestische eigenschappen heeft. Hierdoor draagt PET bij aan het verbeteren van de geluidskwaliteit in een ruimte door geluidsgolven te absorberen in plaats van ze te weerkaatsen.

Printen en snijden

Het printen op PET Felt biedt uitgebreide ontwerpmogelijkheden, terwijl het materiaal ook nauwkeurig kan worden gesneden om aan specifieke behoeften te voldoen. Dit maakt PET Felt ideaal voor zowel decoratieve als functionele toepassingen.
Copyright © YOWS 2020
Algemene voorwaarden
Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our LinkedIn
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram